Påskekage uden tilsat sukker

Påskekage - uden tilsat sukker

Ingredienser:

Nøddebund (2 stk):
Abrikos Mousse

Fremgangsmåde:

Blend nødderne fint i en blender. Pisk æg, Sweet like Sugar til en hvid og luftig masse (vær tålmodig, det tager lidt tid).
Sigt mel og bagepulver i æggemassen og vend til sidst de blendede nødder i.
Kom dejen i 2 springforme, 18 cm i diameter. Bag bundene ved 170 grader i alm. ovn i ca. 10 - 15 min.
Lad bundene afkøle helt (du skal kun bruge den ene bund. Den anden kan evt. fryses ned).
Lad bunden blive i formen. Herefter smøres et lag Sweet Apricot Jam på og saften fra 1/2 appelsin.

Lad kagen stå og trække mens du laver moussen.

Kom husblas i koldt vand i ca. 10 min. Varm Sweet Apricot Jam og saft fra 1/2 appelsin i en lille gryde, men uden at det koger.
Kom husblasen i den varme abrikos/appelsin blanding og rør rundt til husblasen er smeltet.
Stil gryden til side og lad blandingen afkøle lidt. Imens piskes fløden til en let skum.
Brug evt. et piskeris så du har bedre føling med skummen. Kom yoghurt op i den afkølede abrikos/appelsin blanding samt 10 dråber Sweet Drops of Stevia m. Original.
Lad blandingen afkøle helt. Vend herefter den letpiskede flødeskum med abrikos/appelsin blandingen.
Blandingen hældes over nøddebunden, mens den stadig er i springformen. Herefter stilles kagen på frys i 4 timer eller natten over.
Når kagen er taget ud af fryseren og er optøet, pyntes den efter smag og behag.
Til denne opskrift er kanten af kagen pyntet med sukkerfri glasur og hakkede hasselnødder, og toppen er pyntet med hakkede pistacienødder og små sukkerfri påskeæg.
 
Opskrift af @lena_warberg