Jordbærsyltetøj med Sukrin

Ingredienser

Ingredienser

1 kg rensede jordbær (2 liter)
220 g Sukrin (ca 2,5 dl)
½ pakke syltepulver el. rød Melatin

Fremgangsmåde

Skyl jordbærrene og fjern derefter den grønne stilk. Skær de største bær over og kassér eventuelle stødte bær. Uden for sæson kan du bruge frosne bær.

Giv bærrene et hurtigt opkog uden Sukrin og rør syltepulveret i. Kog blandingen i ca. 2 min. under omrøring. Rør Sukrin i og giv syltetøjet et godt, nyt opkog, indtil alt er opløst og syltetøjet gennemkogt. Hæld straks det nykogte syltetøj på rene, skoldede glas – fyld glassene helt op – og stil dem på hovedet ved stuetemperatur, indtil de er afkølede. Opbevar syltetøjet køligt.

PS! Jordbærsyltetøj med Sukrin indeholder 80 % bær og kun 23 kalorier pr. 100 g, altså 90 færre kalorier end almindeligt jordbærsyltetøj.

Næringsindhold:
Pr. 100 g.
Kcal: 25
Protein: 0,4 g.
Kulhydrat: 5,4 g.
Fedt: 0,2 g.
Fibre: 1,9 g.

Jordbærsyltetøj med Sukrin indeholder 80 % bær og kun 25 kalorier pr. 100 g, altså 90 færre kalorier end almindeligt jordbærsyltetøj.

Tilmeld nyhedsbrev