Lagkage uden tilsat sukker

Ingredienser

Bund:
6 æg
150 g Sukrin
100 g sigtet hvedemel
50 g FiberFin, usynlig fiber (kan erstattes af hvedemel)
1 tsk bagepulver

Fyld:
2 dl jordbær + Sukrin, evt. jordbærsyltetøj uden tilsat sukker
4 dl piskefløde, evt. færdig vaniljecreme
1 spsk Sukrin
Pynt:
4 dl piskefløde
1 spsk Sukrin
6 dl friske eller løsfrosne jordbær eller blåbær

Fremgangsmåde

Lagkagebunde:
Tag en lille bradepande (ca. 20x30 cm) og indstil ovnen på 175 grader. Pisk æg og Sukrin stift (ca. 6-8 minutter). Sigt mel, FiberFin og bagepulver i æggemassen og vend det i med en dejskraber. Læg bagepapir i bunden af bradepanden, hæld dejen i og bag kagen midt i ovnen i ca. 30 minutter.

Del kagen vandret i 3 dele, før den er helt afkølet, og læg et fugtigt håndklæde henover. Lagekagebundene vil antagelig få en sprødere overflade end almindeligvis, men har den samme gode smag.
Før du lægger fyld på bundene, bør du fugte dem med lidt mælk eller juice – ellers kan de let blive tørre. Brug 3-4 spsk væske på hvert lag.

Fyld:
Fordel de sukrede jordbær/jordbærsyltetøj ud over det nederste lag. Pisk fløden/cremen og kom Sukrin i og fordel halvdelen jævnt ud over bærlaget/syltetøjslaget. ​Du kan også bruge andre smagsvarianter end jordbær - blåbær og hindbærsyltetøj er også lækkert i denne ​lagkage.

Læg den næste lagkagebund på og fordel de letsukrede jordbær/jordbærsyltetøj herudover. Dæk bærlaget med creme/piskefløde med sukrin og læg den øverste lagkagebund på.

Pynt:
Pisk fløden til pynten, tilføj Sukrin og dæk hele kagen. Pynt med friske eller løsfrosne bær lige før servering. Du kan også pynte med blå druer, ananasstykker, kiwi, fersken eller evt. dåsepærer.

Næringsindhold:
Pr. 100 g.
Kcal: 173
Protein: 2,8 g.
Kulhydrat: 6,5 g.
Fedt: 15,1 g.
Fibre: 3,2 g.
Tilmeld nyhedsbrev