Sikker nethandel

Nye regler for sikker betaling


Nye EU-lovkrav om handel på nettet betyder, at du fra nu af skal godkende din betaling med enten NemID eller personlig kode sammen med en engangskode. Dette hedder også to-faktor godkendelse og skal gøre det mere sikkert for dig at handle på nettet og samtidig sikre dig mod svindel og misbrug af dine kortoplysninger.

Denne sikkerhedsprocedure gælder for alle betalinger over 225 kr.

På denne side kan du læse mere om, hvad det betyder for dig, når du handler på mitliv.dk.

Sådan gør du

Når du bestiller for over 225 kr på nettet, så betyder det, at du nu skal godkende købet med enten NemID eller et personligt kodeord sammen med en engangskode. Det er op til dig selv, om du foretrækker det ene fremfor det andet. Her får en gennemgang af begge muligheder: NemIDDu kan bruge NemID hver gang, du handler på nettet. Dette betyder i praksis at du, efter at have indtastet kortnummer, udløbsdato og CVC (kontrolcifre) skal godkende købet ved hjælp af NemID. Denne løsning kan kun bruges, hvis du har NemID nøgleapp'en. Du kan læse mere om NemID nøgleapp'en her, hvor du også får en guide til, hvordan du får den hentet ned på din telefon.

Læs guiden HER (linket åbner i nyt vindue).

Personligt kodeordHvis du ikke ønsker at bruge NemID nøgleapp til at godkende betalinger, kan du oprette en personlig kode til dit betalingskort.

Dette kodeord kan du oprette på Nets' hjemmeside HER. (linket åbner i nyt vindue).

Du skal bruge NemID til at oprette dit personlige kodeord, men fremadrettet skal du kun bruge dit kodeord samt den engangskode, du modtager på SMS, til at godkende betalinger med. Du modtager en ny engangskode på SMS for hver ny betaling på nettet. Hvis du oplever, at du ikke modtager engangskoden på SMS, så kan det betyde, at din bank ikke har registreret dit mobilnummer på dit betalingskort.

Mobilnummeret, som er knyttet op på dit kort, kan du ligeledes ændre eller tilføje HER (linket åbner i nyt vindue).

Sådan gennemføres betaling med 2-faktor godkendelse


1. Udfyld kortoplysninger
Du indtaster følgende oplysninger, når du skal betale for din ordre:
- Kortnummer
- Udløbsdato
- Kontrolcifre (CVV/CVC-nummer)

2. Godkend betaling
Her kommer to-faktor godkendelsen ind og du kan nu godkende på 2 måder:

- Godkend med NemID nøgleapp

- Godkend med engangskode og personlig kode. Du modtager en engangskode på SMS, som indtastes sammen med dit personlige kodeord. Husk at registrere dit mobilnummer og kodeord til dit betalingskort. Dette gør du på Nets' hjemmeside HER (linket åbner i nyt vindue).

Således ser betalingsflowet ud med NemID:

Betal med MobilePay


Du kan i en periode komme ud for, at du skal indtaste en sikkerhedskode, når du betaler med MobilePay. Dette er dog forbigående, da denne betalingsløsning i forvejen har indbygget to-faktor godkendelse.
Tilmeld nyhedsbrev

Varen er tilføjet til kurven