Sådan finder du det rigtige termometer


Når du skal på udkig efter et termometer, så kan det være en god ide at overveje hvem i familien, der skal bruge det og om det skal bruges til flere personer i familien. Hvis et termometer skal bruges til flere personer, så kan det være en god ide med enten et pandetermometer eller et øretermometer.

Øretermometer


Et øretermometer bruger infrarød teknologi til at måle varmen i øret. Dette giver ret præcise målinger og er en skånsom metode til at måle om du selv eller f.eks. dit barn har feber. De fleste øretermometre kommer med beskyttelseshætter eller engangshætter, som man sætter på ved hver måling og det er derfor hygiejnisk ved brug på flere personer. Øretermometre er populære i især børnefamilier.

Pandetermometer


Et pandetermometer bruger infrarød teknologi til at måle varmen fra panden på personen. Det kommer slet ikke i berøring med kroppen og skal derfor ikke ikke rengøres efter brug. Det er et praktisk termometer, som muliggør, at du kan måle temperaturen på dit barn, mens det sover.

Ofte stillede spørgsmålHvad er et termometer?


Et termometer er et måleinstrument, som måler kroppens temperatur. Der findes mange forskellige termometre - digitale termometre, pandetermometre og øretermometre.

Hvordan bruger man et termometer?


De forskellige typer af termometre skal bruges på forskellige måder.
Et digitalt termometer er til rektal brug og måler temperaturen i endetarmen. Dette giver den mest nøjagtige måling af kernetemperaturen i kroppen.
Et pandetermometer måler varmen fra panden gennem infrarød teknologi. Det kræver ikke berøring med kroppen og er derfor en skånsom metode, hvis man ikke bryder sig om at få målt temperatur rektalt eller i øret.
Et øretermometer måler den varme, som genereres i øret og i det omkringliggende væv gennem infrarød teknologi og giver ret præcise målinger. Det er en skånsom metode og bruges ofte til børn.

Varen er tilføjet til kurven