Sådan passer du på dine kompressionsstrømper

Undgå at beskadige strømperne

Kompressionsstrømper er ikke kun for atleter eller personer med specifikke medicinske tilstande. Mange mennesker har glæde af at bruge dem i dagligdagen for at forbedre blodcirkulationen, mindske hævelse og reducere træthed i benene. For at sikre, at dine kompressionsstrømper forbliver effektive og holder længere, er det vigtigt at tage sig af dem ordentligt. Her er nogle vigtige tips til at bevare og pleje dine kompressionsstrømper:

Tag kompressionsstrømper på om morgenen, når du står op. På det tidspunkt af dagen er kroppen ikke begyndt at hæve endnu, og det er dermed lettest at tage strømperne på der og risikoen for at beskadige dem er mindre.
Den bedste måde at tage kompressionsstrømper på

Den bedste måde at tage kompressionsstrømper på

Brug altid gummihandsker, når strømpen tages af eller på. Dermed mindsker du risikoen for at beskadige strømpen.
Når du tager kompressionsstrømper på, er det vigtigt at trække dem forsigtigt opad og undgå at trække for hårdt i materialet. Brug håndfladerne til at modellere strømpen på plads. Dette kræver ikke så mange kræfter, hvis du bruger handsker. Undgå også at rulle eller bøje strømperne, da det kan forringe deres elasticitet over tid.

Undgå lange negle og smykker, da de kan ødelægge kompressionsstrømpen.
Brug hjælpemidler til at tage kompressionsstrømperne på

Brug hjælpemidler til at tage kompressionsstrømperne på

Det anbefales at bruge hjælpemidler under på- og aftagning af kompressionsstrømper. De gør det nemmere for dig at få strømpen på uden at skulle arbejde for hårdt med strømpen undervejs. Dette vil også gøre arbejdet med at få strømpen på meget lettere og hurtigere.

Der findes mange forskellige hjælpemidler - fra handsker til stativer osv. ​
Se alle hjælpemidler her

Vask og vedligehold af kompressionsstrømper

Kompressionsstrømper bør vaskes hver dag (dog mindst hver anden dag) for at fjerne sved, bakterier og hudpartikler. De kan vaskes i hånden, ved skånevask eller ved finvask ved max. 40°C. Følg altid vaskeanvisningen på strømpen.

Ved håndvask af strømperne, bruges et mildt vaskemiddel. Det er vigtigt at skylle strømperne godt bagefter. Undgå skyllemiddel og optiske blegemidler eller pletfjernere.

Sådan tørrer du dine kompressionsstrømper:
Tørretiden kan reduceres ved at man lægger strømperne på et håndklæde og ruller håndklædet stramt sammen og vandet trykkes derved ud.  Strømperne hænges derefter løst op. 

VIGTIGT: strømpen må ikke forblive i håndklædet, tørres på en radiator eller tørres direkte i solen.
Ved daglig vask genvindes elasticiteten i kompressionsstrømpen, hvorimod elasticiteten mistes og strømperne mister effekt og kompressionseffekt, hvis ikke de vaskes.

Undgå at bruge en tørretumbler til dine kompressionsstrømper, da varme kan beskadige elastikken og reducere kompressionseffekten.

Ved vask af lyskestrømpe med hoftegjord, er det vigtigt, at du husker at lukke hele velcrobåndet omhyggeligt, så burrebåndet er helt dækket.

Rengøring af silikonekanter:
Vask silikonebåndet i hånden efter behov for at fjerne rester af creme, lotion, hår og lignende.

OBS: Løse tråde må ikke klippes af, da det kan medføre huller og løbemasker.
Ved at følge disse enkle tips kan du forlænge levetiden og effektiviteten af dine kompressionsstrømper, så de fortsat kan bidrage til at forbedre din blodcirkulation og bevare dine bens sundhed.
Tilmeld nyhedsbrev

Varen er tilføjet til kurven