Mavesækken er lige så fleksibel som en ballon. Det vil sige at den kan variere i størrelse. Spiser man få (2-4) store måltider vil mavesækken være stor og vil kunne indeholde store mængder mad. Spiser man mange (5-8) små måltider vil mavesækken være mindre, og mæthedsfornemmelsen vil kunne opnås med mindre mængder mad. Derfor vil 5-7 daglige måltider altid anbefales fremfor 3 store måltider fordelt på morgen, middag og aftensmad.
Derudover er måltidsfordeling relevant for ens energi niveau. Når vi indtager mad og drikke med kcal i så omdanner kroppen det til glukose ”sukker” som sendes ud i blodbanen. Ved et rigtig stor måltid vil kroppen modtage store mængder energi, men kroppen kan ikke lagre energi i særlig lang tid, så hvis måltiderne er store vil overskydende energi sætte sig på kroppen som fedt.
Små og flere måltider vil løbende give kroppen mere passende mængder energi, som bruges af kroppen i takt med at den indtages og sendes ud i blodbanen.
Hvilket mad man spiser har også stor effekt på ens blodsukker. Fordelingen af kulhydrat, protein og fedt og hvor meget fiber man indtager påvirker også kroppens nedbrydning af energi, men antallet af måltider er mere håndgribeligt, og et sted man bør sætte ind, hvis man gerne vil tabe sig.
Så hvis du gerne vil tabe dig så start med at se på hvor mange måltider du spiser om dagen. 6 om dagen er et fint tal at gå efter. Spis mest i de måltider du har inden du skal bruge noget energi! Fx. om morgenen inden arbejde, eller måltidet inden træning. Når din mavesæk tilpasser sig mindre måltider, vil du komme til at spise mindre og derved opnå negativ energi balance som vil resultere i vægttab.
Find fødevarer, der hjælper til en sund kost