Energibalance med diabetes - Kost før og efter træning

Begrebet energibalance (kost før og efter træning) er vigtigt hvis man gerne vil opnå bedre fysisk form. Definitionen af begrebet er: - Et stadie hvor mad og væske indtag matcher den mængde energi, der bliver brugt via basalt stofskifte og fysisk aktivitet.
Hvis man har positiv energibalance har man indtaget mere energi end kroppen bruger på at fungere og på de opgaver vi giver den i løbet af dagen.

Negativ energibalance er et stadie hvor vi indtager mindre energi end det vores krop forbrænder. Har man ved dagens slutning en positiv energibalance vil man tage på og har man en negativ energibalance vil man tabe sig.

LÆS OGSÅ: Generelle råd om sund kost

Energibalance er aktuelt i forhold til træning på følgende punkter:

  • Man bør altid træne på positiv energibalance! Træning kan godt gennemføres med negativ balance, men hvis kroppen ikke har en positiv energibalance vil man ikke kunne forbedre kondition, eller blive stærkere hvilket er målet med at træne.


  • Selv i perioder hvor man gerne vil tabe sig skal man huske positiv balance inden træning ellers snyder man sig selv. Man skal opbygge muskelmasse som vil øge ens forbrænding og minimere risikoen for at det vægt man taber vil være muskelmasse.

  • Efter træning skal kroppen bruge noget kulhydrat og noget protein til at genopbygge musklerne, men udover dette er det efter træning at man skal opnå negativ energibalance, hvis man gerne vil tabe sig. Det kræver jo ikke så meget energi at ligge på sofaen J
Så derfor træn aldrig på tom mave! Det hæmmer den fysiske udvikling som træning gerne skulle give. Samtidig ødelægger det også kvaliteten af træningen hvis man træner på lavt energiniveau uden overskud og motivation.

LÆS OGSÅ: Lækre opskrifter til diabetes
Tilmeld nyhedsbrev

Varen er tilføjet til kurven