Kostråd

Kostråd og god ernæring

Kostråd er anbefalinger for ernæring til at hjælpe folk med at spise sundere. Fødevarestyrelsen har udarbejdet en række officielle kostråd, som kan bruges til rettesnor til at få en sund og klimavenlig balance i det, du spiser og drikker. 

Har du diabetes, er kostrådene endnu vigtigere at følge, da kosten kan hjælpe til en bedre blodsukkerregulering.  Læs yderligere info om livet med diabetes.
Hvad er sukkerfri?

Hvad er sukkerfri?

Hvordan kan slik være sukkerfri? Sukkerfrit slik som f.eks. bolcher, vingummi og lakrids er ofte sødet med sukkeralkoholer som isomalt, maltitol, maltitolsirup, sorbitol og xylitol, der er kulhydrat.
Læs mere
 De officielle kostråd

De officielle kostråd

Kostrådene dækker over de officielle anbefalinger fra Sundhedsstyrelsen, til en sund livsstil. Lever du efter kostrådene, vil kroppen få dækket behovet for vitaminer, mineraler og andre vigtige næringsstoffer.
Læs mere om kostrådene
Godt i gang med Low Carb

Godt i gang med Low Carb

Når du spiser stivelsesrig mad (hurtige kulhydrater) - altså kartofler, brød, pasta, ris mv. - får dette dit blodsukker til at stige. Når du går i gang Low Carb livsstilen skærer du netop de hurtige kulhydrater væk
Læs mere om Low Carb
Gode kostråd til dig, der gerne vil tabe dig

Gode kostråd til dig, der gerne vil tabe dig

I stedet for at spise mad med et højt kalorie-indhold, skal du spise dig mæt i mad med et mindre kalorie indhold - dvs. mad med mindre fedt og flere grøntsager. 
Læs mere her
Tilmeld nyhedsbrev