Proteinbrød uden hele frø og kerner
Proteinbrød mix fra Funktionel Mad er det perfekte brød til dig, der gerne vil undgå hvedemel. Du får med denne brødblanding et lækkert og saftigt proteinbrød. Brødet har samme konsistens som et almindeligt brød, og er uden hvede, gær og soja. Hvedemelet er blevet erstattet af havre, sesam og mandel.
Nemt og hurtigt at bage proteinbrød
Bland brødmixet med vand, lad det hvile i 5 minutter og form det på en bageplade med bagepapir, med våde hænder. Vandet kan i øvrigt erstattes af mælk, yoghurt, cremefraiche eller et andet mælkeprodukt.
Fremgangsmåde
- Indstil ovnen på 175 grader.
- Bland posens indhold med 3,5 dl vand.
- Lad dejen hvile i 5 min. og form derefter til brød eller rundstykker, med fugtige hænder.
- Bag brødet i ca. 60 min. midt i ovnen (for rundstykker: 20-25 min.)
- Opbevares bedst i køleskab. Egner sig også til fryseren. Brødet kan holde sig friskt i flere dage, hvis det opbevares korrekt.
Ekstra tips
- Du kan tilsætte lidt
Sukrin og evt. rosiner og nødder, og lav dejlige boller.
- Du kan også tilsætte finthakkede soltørrede tomater, oliven eller tørrede krydderurter i dejen.
- Bland dejen som anvist og klap den flad udover en bageplade. Forbag bunden i ca. 15 minutter, og du har den perfekte pizzabund. Tilføj herefter dit favoritfyld ovenpå, lad osten smelte og du har nu den lækreste pizza.