Hvem kan have særligt behov for et dagligt indtag af kalk?

Et for lavt calciumindtag øger risikoen for knogleskørhed, men også for blodtryksforhøjelse, nyresten og tyktarmskræft. Det er især under væksten, hvor knoglerne opbygges, at behovet for calcium kalk er afgørende. Store børn og unge bør derfor dagligt indtage cirka 900 milligram calcium, hvilket svarer til en halv liter magert mælkeprodukt og en til to skiver mager ost.

Også ældre bør sikre sig et optimalt indtag af calcium med henblik på at bremse afkalkningen af knoglerne, der for kvindernes vedkommende sætter ind, når menstruationerne ophører (overgangsalderen).

Den største del af det daglige kalk-optag fås gennem mejeriprodukter som mælk og ost.  

*Kilde: https://www.netdoktor.dk/vitaminer/...Hvem kan have særlige behov for et dagligt indtag af kalk, calcium tilskud:
- Personer, som ikke drikker mælk, spiser ost eller fed fisk (Knoglerne skal dagligt tilføres kalk og for at kalk kan optages , skal kroppens D-vitamin beholdning være i orden.)
- Personer, som ryger eller har et stort alkoholforbrug. (Tobak og alkohol påvirker og skader de knogleopbyggende celler.)
- Børn og unge i voksealderen. Kalk og D-vitamin er nødvendige for barnets normale vækst og knogleudvikling (Calcium og D-vitamin er nødvendige for barnets normale vækst og knogleudvikling)
- Gravide eller ammende. Når du er gravid eller ammende skal der mere kalk til. Årsagen er at dit barn altid vil få den kalk, det har brug for gennem dig og dine knogler, mens du er gravid eller ammer. Derfor er det vigtigt, at du sikrer at din ”knoglekonto” også er i balance i denne vigtige periode.
- Personer, som får binyrebarkhormon eller anden medicin, som påvirker knoglerne negativt. Tal evt. med din læge, om dine knogler påvirkes.
- Spinkel kropsbygning – dvs. en BMI mindre end 19.

Da knoglemassen reduceres med op til 1 % om året, er høj alder i sig selv en faktor, der betyder at kroppen under tiden har brug for et tilskud kalk for at vedligeholde knoglemassen og styrken og undgå knoglebrud.
Sundhedsstyrelsen anbefaler derfor at tage et tilskud på 800-1000 mg kalk kombineret med 20µg D-vitamin udover det der fås gennem kosten til:
- Personer over 70 år
- Plejehjemsbeboere