Gammeldags thekage

Nem gærkage med et dejligt lag smør. Sukrin og kanel på toppen. En sikker succes hos både små og store, unge og gamle kagefans.

Ingredienser

7½ dl hvedemel (450 g) 
½ dl FiberFin (30 g) -kan erstattes af hvedemel 
1 dl Sukrin (90 g) + 1 tsk sukker (for at hjælpe hæveprocessen) 
1 tsk kardemomme 
½ pk gær 
75 g smør + ekstra til topping 
3,5 dl mælk 
1 æg 
Rosiner efter smag

Fremgangsmåde

Brug en rund kageform på ca. 24 cm eller en lille bradepande, ca. 25x35 cm. Opskriften kan også fordobles, og kagen bages i en stor bradepande.

Bland alt det tørre sammen i en skål. Smelt smørret, hæld mælken i og opløs gæren deri, når det er fingervarmt. Hæld det hele ned i skålen og tilsæt ægget. Rør godt rundt, gerne i en køkkenmaskine. Dejen bør være klistret. Lad den hæve i 1 time.Hæld derefter dejen over i bageformen og lad den efterhæve 1½-2 timer.

Strø derefter godt med Sukrin og kanal ud over kagen og læg tynde skiver godt smør (brug en ostehøvl på koldt smør) ovenpå. Bag kagen ved 180 grader i ca. 25-30 minutter.

Næringsindhold pr 100 g.

Kcal: 225
Protein: 6,4 g.
Kulhydrat: 34,6 g.
Fedt: 6,8 g.
Fibre: 3,8 g.
Tilmeld nyhedsbrev

Varen er tilføjet til kurven