Viser 24 ud af 44 produkter
Et blodsukkerapparat eller blodsukkermåler er et vigtigt redskab for diabetikere, når man vil holde øje med sit blodsukker og evt. se hvordan kroppen reagerer på mad, drikke, insulin eller motion. Der findes utrolig mange forskellige typer af blodsukkermålere. Du kan bl.a. få boldsukkermålere med disse funktioner;
- display med store og tydelige tal,
- overførsel af dine data til computeren,
- motiverende beskeder om fremgang,
- eller blodsukkermålere til blinde eller svagtseende, som kan tale,
- der er ligeledes kommet en del som har Bluetooth og som kan overføre resultaterne til en APP på mobiltelefon eller tablet. Husk at købe teststrimler og en taske til dit blodsukkerapparat.

Sådan måler du dit blod korrekt


Der udvikles hele tiden nye metoder til blodsukkermåling. Grundlaget for dem alle er en dråbe blod, som du anbringer på eller suger op i et testfelt på en blodsukkermålestrimmel. Du får bloddråben frem ved at prikke på siden af din fingerblomme med en lancet eller fingerprikker. Du kan også prikke i øreflippen, men det kan give kosmetiske problemer, hvis du gør det for ofte. Du lærer hurtigt, hvor stor bloddråben skal være. Bloddråben anbringes på testfeltet eller suges op, og så viser apparatet det tal, som er dit blodsukkerniveau lige her og nu. Vask altid hænder før hver måling.

Tjek om din blodsukkermåler måler korrekt


Hvis du er i tvivl, om dit apparat måler korrekt, kan du tage det med til din tre måneders kontrol. Her kan du selv tage en måling af blodsukkeret samtidig med, at sygeplejersken også måler dit blodsukker, og I kan så sammenligne resultatet. På diabetesambulatoriet vil læger og sygeplejersker kunne vise dig, hvordan man bruger apparatet. Du kan søge om teststrimler og tilskud til blodsukkermåleapperat i din kommunes hjælpemiddelafdeling.

Ofte stillede spørgsmål


Hvor kan man købe en blodsukkermåler?


Du kan købe en blodsukkermåler på et apotek. Men det er nemmere og mere praktisk at købe en blodsukkermåler på nettet. Find en hjemmeside med et stort udvalg, så du er sikker på, at kunne finde den, der passer bedst til dine behov.

Hvilket tilbehør skal man bruge til en blodsukkermåler?


Udover selve blodsukkermåleren, skal du have de korrekte teststrimler hertil. Som yderligere supplement kan du overveje et kabel til opladning, kontrolvæske samt en taske til dit blodsukkerapparat.

Varen er tilføjet til kurven