Sammenligning af sødemidler

Sødemidler til brug i husholdningen kan de forskellige sødestoffer købes under forskellige produktnavne. Ofte er flere sødestoffer blandet i det enkelte sødemiddel.


Flere sødemidler f.eks. strøprodukter samt søde- og bagemidler indeholder også fyldstoffer. Nogle fyldstoffer giver stigning i blodsukkeret f.eks. maltodextrin, mens fyldstoffer som polydekstrose, inulin, oligofruktose og cellulose ikke giver stigning i blodsukkeret.

Sødemidler og sukkererstatning til madlavning, bage, drinks, m.m.


Produktoversigt over sødemidler, der f.eks. kan købes i de fleste butikker. Se vores udvalg af sødemidler i webshoppen her





















































































































































































































Navn FormIndholdSødestof og fyldstofEnergiKulhydratSødeevne
Atwel® Søde- og bagemiddelpulver500g og 900 gsucralose, polydextrose og inulin280 kJ/100 g4,5 g/100 g60 g – 75 g Atwel = 100 g sukker
Atwel® Sødetabletter tabletter650 stk.cyklamat og sakkarin1 tablet = 4,4 g sukker
Atwel® Strø **pulver160 g og 700 gacesulfam K, isomalt og oligofruktose829 kJ/100 g 98,5 g/100 g 1 tsk. = 2 tsk. sukker 
Atwel® 0-kalorier flydende 250 ml cyklamat og acesulfam K1 tsk. = 50 g sukker 
Atwel pulver300 gisomalt, oliogfruktose, sucralose915 kJ/220 g 44 g/100 g 1 stk = 1 stk flormelis
Fribol® Sukkerfri Bagemiddelpulver500 gsucralose og polydextrose420 kJ/100 g 94 g/100 g * 60-75 g bagemiddel = 100 g sukker 
Fribol® Quality Strø pulver 150 g sucralose og polydextrose420 kJ/100 g 94 g/100 g * 1 tsk. = 2½ tsk. sukker 
Hermedico søde- og bagemiddelpulver500 g og 900 gacesulfam K, polydextrose, avndopløselige og kostfibre440 KJ/100 g6,5 g/100 g65 -70 g = 100 g sukker
Hermesetas, blå Originaltabletter400 stk.og 1400 stk.sakkarin001 tablet = 5 g sukker
Hermesetas, rødtabletter150 stk. og 650 stk.cyklamat og sakkarin001 tablet = 4 g sukker
Hermesetas Drys let **pulver90 gcyklamat, sakkarin og maltodextrin1506 kJ/100 g87 g/100 g1 tsk. = 0,5 g = 5 g sukker
Hermesetas flydendeflydende200 mlcyklamat og sakkarin001 tsk. = 5 ml = 50 g sukker
Hermesetas Stevia Sweettabletter300 stk.steviol glycosid og thaumatin001 tablet = ca. 4 g sukker
Hermesetas Stevia Sweetflydende125 ml.steviol glycosid001 tsk.= 5 ml = ca. 50 g sukker
Hermesetas Stevia Sweetpulver75 gsteviol glycosid, maltodextrin, inulin og oligofruktose1186 Kj/100 g55 g1 tsk. = 0,5 g = 5 g sukker
Sødtabletterfra 1000 optil 5000 stk.cyklamat og sakkarin001 tablet = 2,2 g sukker
Sød flydendeflydende250 mlcyklamat og sakkarin001 tsk. = 5 ml = 38 g sukker
Sukrinpulver500 gerythritol0100 g/100 g1 tsk. = ca. 5 g sukker
Sukrin Melispulver350 gerythritol0100 g/100 g1 tsk. = ca. 5 g sukker
Suvida Flordrys        pulver       250 g              erythritol, inulin,steviolglycosider521kj/130 kcal100 g/44 g1 tsk. = 1stk flormelis       
Suvida Søde-/Bagemiddelpulver500 gerythritol0100 g/100 g1 tsk. = ca. 5 g sukker
Suvida Strøpulver160 g eller 700 gerythritol og steviolglyconsider0100 g/100 g1 tsk. = 1 stk. sukker

* Kulhydrat er polydextrose, der ikke giver stigning i blodsukkeret
** Indeholder energigivende stoffer som fyldstof. Kan anvendes i mindre mængde. Diabetesforeningen, april 2012

Stevia

Sødestoffet i planten Stevia rebaudiana Bertoni er nu tilladt til brug i fødevarer. Europa-Kommissionen har godkendt sødestoffet, der hedder steviolglycosid, til brug i en række mad- og drikkevarer. Sødestoffet har fået E nr. 960. Steviolglycosid udvindes fra planten Stevia, der vokser i Sydamerika.

Stevia (Steviolglycosid) giver ikke stigning i blodsukkeret og omsættes ikke til energi i kroppen. Sødestoffet kan derfor anvendes som sødemiddel til personer med diabetes.

Planten Stevia og tørrede blade af planten er ikke godkendt til brug i fødevarer.