Otrivin ukonserveret næsespray, 1 mg/ml

Varenummer:439089
51,95 kr.
På lager

Otrivin kan anvendes ved forkølelse med tilstoppet næse og ved bihulebetændelse. Otrivin virker ved at sammentrække de små blodårer i den hævede næseslimhinde. På denne måde afhjælpes den tilstoppede næse og luftgennemstrømningen forbedres. Virkningen indtræder i løbet af et par minutter og varer i 10-12 timer.


Indhold: 10 ml.


Virksomme stoffer


Xylometazolin


Sådan skal du anvende Otrivin® næsespray 1 mg/ml.


Voksne og børn over 10 år. 1 pust i hvert næsebor højst 3 gange i døgnet i højst 10 dage. Næsespray 1 mg/ml bør ikke gives til børn under 10 år.


Graviditet og amning


Bør kun anvendes efter aftale med lægen.


Mulige bivirkninger


Almindelige bivirkninger (forekommer hos mellem 1 og 10 ud af 100 patienter): Svie i næse og svælg, tør og irriteret næseslimhinde, nysen, brænden, snue.
Ved for hyppig eller langvarig anvendelse kan der komme irritation af næseslimhinden med forværring af de symptomer, der er årsag til brugen af midlet.
Ved ophør med midlet kan der komme hævelse af slimhinden og øget flåd fra næsen, men disse symptomer forsvinder i reglen uden yderligere behandling i løbet af et par dage.


Samtidig anvendelse af andre lægemidler


Otrivin® skal tages med forsigtighed ved samtidig brug af MAO- hæmmere (midler mod depression eller Parkinsons sygdom) og visse midler mod depression.


OBS


Bør ikke anvendes ved forhøjet tryk i øjnene (grøn stær). Må desuden ikke anvendes efter visse typer operationer gennem næsen eller munden. Otrivin® skal anvendes med forsigtighed ved forhøjet stofskifte, sukkersyge, svulst i binyremarven (fæokromocytom), forstørret prostata, forhøjet blodtryk eller ved begyndende hjertesvigt.


Før brug bør du læse brugsvejledningen, som er i pakningen. Alternativt kan du finde den på indlægsseddel.dk. Er du i tvivl, kontakt egen læge.

Varen er tilføjet til kurven