Diabetes - Lev godt med type-2 diabetes

Varenummer:36001
99,95 kr.
Ikke på lager
Denne bog tager dig skridt for skridt igennem,  hvad det indebærer at have og leve med type-2  diabetes - baseret på den nyeste forskning.
At få diagnosen type-2 diabetes kan være ensbetydende med at have fået en sygdom, som man skal lære at leve med resten af sit liv. Det er en krævende sygdom, fordi man er sin egen vigtigste behandler. Man skal måle sit blodsukker, tage medicin, man skal tænke over, hvad man spiser, og man skal motionere og holde op med at ryge. For mange betyder det en ændring i sin dagligdag og i sin livstil. Det kan være svært og overvældende. Denne bog hjælper dig på vej mod nye vaner og mere overskud.

I bogen fortæller fem personer, der lever med sygdommen, om hvordan de har håndteret sygdommen og de udfordringer, den har medført. I deres fortællinger kan man blive inspireret til, hvordan man selv kan og vil tackle sygdommen, så psyke og krop er i balance.

Formålet med bogen er at hjælpe både personer med type-2 diabetes og deres pårørende på vej.

Et lille indblik i bogens indhold:
- Når man får diagnosen
- Hvad er diabetes?
- Jane Boas Kirkegaard fortæller
- Mødet med behandlersystemet
- Bodil Jacobsen fortæller
- Den psykiske balance i hverdagen
- Hamid El Mousti fortæller
- Behandlingen i hverdagen
- Annie Irene fortæller
- Typiske spørgsmål og udfordringer
- Flemming Pihl Knudsen fortæller
- Senkomplikationer
- Medicinsk og kirurgisk behandling
- Sociale foranstaltninger

”Der er gennem tiderne skrevet mange bøger om type 2-diabetes, om sygdommens behandling og endog håbefulde forslag til, hvordan sygdommen kan kureres. Denne bog adskiller sig ved at invitere læseren tæt på personer, der lever med type 2-diabetes, og som derfor er de egentlige eksperter i dét at leve med type 2-diabetes. Steno Diabetes Center Copenhagen - Skandinaviens største forsknings- og behandlingshospital af diabetes – er garant for bogens faktuelle indhold. Vi håber, at bogen kan bidrage til, at man får en god livskvalitet, selvom man lever med en kronisk sygdom som type 2-diabetes.” Centerdirektør Allan Flyvbjerg

Bogen er skrevet af videnskabsjournalist Lise Penter Madsen.
Udgivet 14. november 2019
Omfang 232 sider